Others

Allt det senaste inom teknik på Jeapie.com

Det bästa vi vet är teknik och allt som är tekniskt uppbyggt. Vi berättar om allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid koll på de senaste trenderna inom teknik. Även om internet är en fullfjädrad databas, har vi hos oss Bästa möjliga uppgifter om allt som har med teknik att göra för att du inte ska behöva söka någon annanstans.New technology isn't the cause of inequality – it's the solution

Du lär dig hur de smarta produkterna fungerar, som när du exempelvis ska använda rösten, istället för att använda mus, tangentbord eller en touch skärm. Vi förklarar hur en elbil fungerar eller hur sökoptimering går till. Detta berättas om på ett detaljerat sätt. Efter du fått veta det mesta får du också veta vilka resultat våra tester visar för dinakriterier. Eftersom vi ständigt utför research håller vi våra inlägg alltid uppdaterade.

Allt inom teknik

Jeapie.com ger dig allt det senaste om nya produkter inom teknik som exempelvis Google Home. Teknik som har blivit allt mer vanligt på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som vi och många med oss tror är en produkt som kommer att bli allt mer vanligt i framtida hem.

Google Chromecast är en enhet som är till för att kunna se filmer från dator till TV-skärm. GoogleChromecast är en liten manick som du ansluter till en TV via ett HDMI-uttag. En dator, smartphone eller surfplatta kan användas för att styra din Chromecast. Därför kan det som visas på skärmen på en dator, smartphone eller smartpad överföras till TV-skärmen och på så vis strömma över innehållet. Om du spelar upp videor via GoogleChromecast, så laddas det automatiskt ner innehåll från källor som är till för Chromecast, som skickas direkt till Chromecast och som kommer att sköta system och databank på enheten som den används på. GoogleCast fungerar enkelt förklarat som en vanlig mottagare.

I sig själv gör den ingenting riktigt och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Istället väljer du vad som ska spelas upp på skärmen från mobilen och väljer vilken GoogleCast som du vill streama från. Internet får Google Chromecast via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att kopplingen skall fungera ordentligt. Dessutom måste din mobil, surfplatta eller dator vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din GoogleChromecast är. Vilket mesttroligt kommer att vara hemma, där det vanligtvis är samma nätverk.

Att installera din GoogleChromecast är inte särskilt komplicerat. Det du gör är att du ansluter Chromecast till en HDMI-port på din TV och börjastreama till den. Du gör det genom att ansluta USB-kabeln som följer med i USB-porten på TV:n eller genom att ansluta nätadaptern till ett eluttag. Observera att Chromecast Ultra bara kan användas med ett eluttag. När du har installerat klart, skaffar du Google Homeappen till din mobiltelefon.

Tillsammans med Google Assistant använder du röstkontroll för att strömma. Låt sedan först Google Home-appen spela från strömningstjänsten och sedan ber du din Google HomeAssistant att visa vad du vill se. Därefterså använder du din Mac eller dator som en fjärrkontroll och du kan då spela eller pausa oavsett var du är hemma med röstkontroll.

När det gäller om programmen funkar eller inte, så behöver du inte fundera kring vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Youtube, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt automatiskt. I Google Homeappen kan du se enöversikt över vilka program som du kan streama till via din Google Home. Detsamma gäller för material som finns på din mobil eller dator.

 

yasna

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*